dinsdag 16 april 2013

Schoolfeest

(12/04/2013)

Onze trouwe volgers herinneren zich wellicht nog ons muzisch project. Aangezien de activiteiten stilaan ten einde liepen, vonden we dat we moesten eindigen met een climax. Zo gezegd, zo gedaan. Het idee van een schoolfeest leek ons wel wat. Op die manier konden we de ouders van de leerlingen ontmoeten en konden zij hun eigen kinderen eens aan het werk zien. En ja, ook mama Haule was fan van ons idee.

De voorbije twee weken waren we druk in de weer met de voorbereiding. De muzische activiteiten toverden we om in spetterende acts. Omdat de kinderen zo trots zijn op hun kennis van Frans, konden we ook dat niet weglaten uit het schoolfeest. De ouders kregen al een voorsmaakje voor de start van de show. De leerlingen van het derde leerjaar deden het hoekenwerk Frans nog eens over en gaven zoals echte professionals uitleg aan de ouders. Ze deden dit niet in het Swahili, maar volledig in het Engels.

 
Daarna was het SHOWTIME! Een veertigtal ouders zochten een plaatsje in de zaal achter de ietsiepietsie zenuwachtige kinderen. Na een welkomstwoordje van de directrice en van ons was het podium volledig van de kinderen. Ze stalen de show met onder andere een fantastisch uitgevoerde body drum, een knap staaltje drama, veel zangtalent en een humoristische Franse act.



 

Na het spektakel was het tijd voor het officiĆ«le gedeelte: de rapportuitdeling. Van elke klas werden de primussen naar voor geroepen.  Ze schudden de hand van mama Haule en kregen een groot applaus. Daarna begon de uittocht van de leerlingen. Met hun valies op hun hoofd verlieten ze het schooldomein, klaar voor twee weken vakantie.


Auf wiedersehen

Stefanie & Yasmine

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten