woensdag 22 mei 2013

Afscheid

(22/05/2013)

Aan alle mooie liedjes komt een einde. Maar dit was wel echt een heel mooi liedje, die we graag op repeat zouden zetten! Met spijt in het hart verlaten we morgen Iringa. Deze namiddag keken we naar onze afscheidsshow; een optreden van alle klassen waarin de leerkrachten heel wat werk hadden gestoken. Elke klas deed een act waarin ze zongen, dansten, toneel speelden, speechten...  De overtuiging en het enthousiasme waarmee ze het beste van zichzelf gaven, waren werkelijk ontroerend om te zien. We moesten beiden al snel naar onze papieren zakdoekjes grijpen.
 
Op een gegeven moment werden we naar voren geroepen en werden we overspoeld met tekeningen, briefjes en cadeautjes van de leerlingen. Helemaal in verlegenheid gebracht, ontvingen we ook van de leerkrachten nog een cadeau: een grote wenskaart en een kitenga (= doek met kleurrijke print) voor elk. En alsof dat nog niet genoeg was, had ook mama Haule nog een verrassing voor ons in petto. Wat eerst ook een kitenga leek te zijn, bleek even later een typisch Afrikaans kleed. Natuurlijk wilden we dat onmiddellijk eens passen en - na even treuzelen - begaven we ons buitenshuis. De kinderen, de leerkrachten en mama Haule vonden ons er werkelijk prachtig uitzien en dat geloofden wij natuurlijk maar al te graag! De laatste uitdaging bestaat erin om al die prachtige souvenirs  in onze valies te proppen.
 


Morgen nemen we de bus richting Dar es Salaam. Van daaruit vertrekken we vrijdagavond naar Brussel om de volgende morgen onze familie terug in de armen te sluiten. Wij hebben enorm genoten van deze ervaring, zowel als leerkracht en als mens zullen wij dit stukje Afrika voor altijd in ons hart sluiten.

Het einde van ons Afrikaans avontuur betekent natuurlijk ook het einde van deze blog. Na heel wat woordvindingsproblemen, discussies over zinsbouw en het soms urenlang wachten tot onze favoriete foto's waren geüpload, sluiten we nu toch met enige trots deze blog af!


Tot in België!

Yasmine & Stefanie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten