dinsdag 21 mei 2013

Neema's craft café

(21/05/2013)


Ons favoriete stekje de voorbije maanden was zonder twijfel Neema's craft café. En als er één plaats is in Iringa waar je blanken kunt spotten dan is het daar wel! In het weekend kon je ons er vaak vinden om even te genieten van het zonnetje en van -jaja- lekker eten aan een spotgoedkope prijs. De chocoladebrownie met ijs is echt een toppertje!
 
 
Maar Neema's is niet zomaar een café. Alle mensen die er werken zijn doof. Er is dan ook een speciaal systeem uitgedokterd om te bestellen. Je neemt een geel blaadje, daar schrijf je de bestelling op en even later komen ze het brengen. Achteraan op de menukaart staan ook de gebaren die je kunt gebruiken om 'dankjewel', 'daag' of iets anders te zeggen.

Dat is nog niet alles. Naast het café is er ook een winkel. Alles wat daar verkocht wordt is handgemaakt in een beschutte werkplaats die aan het gebouw grenst. Vandaag kregen we er een rondleiding. Er zijn zo'n 150 mensen tewerkgesteld en allemaal hebben ze een of andere beperking. Wij vinden het fantastisch dat deze mensen hier een kans krijgen om te werken en vooral om iets te doen dat ze echt graag doen.
 
 
Na de rondleiding maakten we dan ook graag even tijd om wat souvenirs te kopen, want ons vertrek komt nu wel echt dichtbij! 

Groetjes
Stefanie & Yasmine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten