vrijdag 1 maart 2013

Let's go

26/02/2013

Maandagmorgen om 04.00 uur stonden we vertrekkensklaar in de vlieghaven van Brussels Airport. Onze vlucht naar Zürich verliep zonder probleem en ook het overstappen daar (het mag toch wel gezegd worden) was gemakkelijker dan de bus nemen in Gent. Op naar Dar es Salaam dan maar! En in stijl: muziek, films, computergames, dekentje, pizza, vriendelijke stewardessen en zelfs al een invulformulier om ons visum aan te vragen.

Eenmaal aangekomen maakten we meteen kennis met wat wel eens vaker voorvalt in Tanzania. Onze contactpersoon was nergens te bespeuren en de taxichauffeurs wilden ons enkel voor een hoge prijs uit de nood helpen. De aankoop van een sim-kaartje zorgde ervoor dat alles goed kwam en om half één stond Tassame daar om ons naar een hotel te brengen. Eenmaal het muggennet overwonnen, gingen we slapen.

Dinsdagmorgen werden we volgens Tanzaniaanse tijd opgepikt door Tassame. Hij toonde ons zijn openluchtgarage naast zijn woonplaats. Terwijl zij aan het werken waren, vertoefden wij in de schaduw van een boom met een 'huge' spin. Veel bekijks hadden we daar wel. We maakten ook kennis met het toilet, hier beter bekend als het gat in de grond. Even wennen was het wel.

 
Na de werkdag besloten we met Tassame en Abdul (zijn zoontje) naar het strand te trekken. Nadat we een berg afval, talloze putten, 16 drempels en enkele bijna-botsingen overleefd hadden, maakten we een tussenstop in het midden van een drukke baan.  Gelukkig hadden we een professional bij de hand die onze niet-startende auto "snel" weer aan de praat kreeg. Maar het moet gezegd worden: het uitzicht op het strand was prachtig en de zee heerlijk verkoelend!



Deze middag kregen we nog een lepel bij onze toch wel lekkere rijstmaaltijd, deze avond aten we zoals  de echte locals: met de rechterhand. 's Avonds kregen we ons zoveelste telefoontje van Mama Haule, onze bezorgde mama die ons telkens vraagt hoe het met ons gaat. Morgen ontmoeten we haar voor het eerst na een 7-tal uren op de bus. We zijn al benieuwd naar hoe het leven er aan toe gaat in de stad Iringa!

Je kan ons vanaf nu bereiken via onze nieuwe gsm nummers: +255 767/14 81 31 (Yasmine) en +255 767/25 51 07 (Stefanie). Graag je naam vermelden bij een eerste sms'je naar ons, zodat we jullie nummer opnieuw kunnen opslaan.

 

Liefs,

Stefanie & Yasmine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten